Živijo,

Danes bi želel spregovoriti s tabo o pozitivnem razmišljanju in kako biti optimist, tudi v današnjih razmerah.

O dogajanju in razmerah je že dovolj povedano in ti bom raje povedal kaj sem osebno naredil, da dvignem pozitivno razmišljanje…

A najprej ti iskreno priznam, da sem tudi sam podlegel skrbem in razmeram.

V nadaljevanju ti povem tri vprašanja, ki sem si zastavil in s pomočjo katerih sem celo dvignil pozitivno razmišljanje in postal še večji optimist.

Na samem začetku sem se vprašal ˝Damir kako boš nadzoroval stres?˝ in spremenil določene dnevne navade.

Več se sprehajam in ukvarjam s športom, socialna omrežja obiščem, a sem aktiven maksimalno 15 minut in si vse prej pripravim, zaradi narave mojega dela.

Priznam, odstranil sem tudi določene osebe iz življenja, a na drugi strani to počnem zadnja leta, saj težko prenesem negativno energijo in jamranje.

S hčerko se veliko pogovarjam o njenem počutju (5. razred), sinu (18. mesecev) poskusim dodati nove oblike igranja in opravim čim več namesto staršev…

Le tako se uspem izogniti stresu, kajti vem, da so pomembne osebe dobro, kot tudi brat, prijatelji in dolgoletni poslovni partnerji.

Prav v teh razmerah se pokaže kdo ti je prijatelj…

Nato sem se vprašal ˝Damir, kakšna je sploh tvoja odgovornost?˝ in pregledal mojo dolgoročno vizijo.

Seveda, najprej sem odgovoren do samega sebe, da sem vsak dan boljši.

Odgovoren sem za otroka in podjetje, ki imam, kot tudi številne druge zadeve, a o temu kdaj drugič.

Ponovno sem se začel zavedati, da bo vse dobro in bo kmalu šlo mimo, a moja naloga je, da vsak dan sledim zastavljeni viziji.

Zadnje vprašanje, ki sem si zastavil je ˝Damir, kakšni so tvoji cilji?˝ in pogledal moj seznam kratkoročnih in dolgoročnih ciljev.

Najprej sem določene kratkoročne cilje spremenil in prilagodil razmeram, kot recimo poletni dopust, ki ga sploh ni več med cilji.

A kar je zate bolj pomembno in zanimivo je, da so vsi dolgoročni cilji ostali enaki in so direktno povezani z mojo vizijo in kakšen človek želim biti.

Namreč v tej situaciji sem se spomnil, da sem jaz pravzaprav bil že dva krat v samo izolaciji, ko sem operiral levo oko.

Takrat nisem smel zapustiti stanovanje 21 dni minimalno….

Za konec sem ponovno napolnil delovni urnik in organiziral prosti čas, dvignil fokus in učinkovitost, na najvišjo raven do sedaj.

Verjamem, da tudi ti zmoreš pozitivno razmišljati.

Bodi vzor in sprememba! Vsak dan naredi korak več.

Lepo bodi in se vidiva kmalu.

Damir Junuzović

P.S. No Pain, no Gain.