Kdo smo in kje smo mi

Novoletni prazniki so odlična priložnost, da pogledamo nazaj in pregledamo prejšnje leto v retrospektivi. Da se ta retrospektiva ne bi spremenila v prazno previjanje že videnega filma,  vam bom dal nekaj napotkov kako informacije, ki jih dobite v analizi svojega prejšnjega leta, izkoristite za boljše leto, v tem primeru 2015 leto.

Pred nekaj dnevi sem naletel na kategorijo vprašanja in odgovori, v eni od revij za moške, kjer je en od bralcev postavil vprašanje: Ostajam dlje v službi – kako naj subtilno dam to vedeti in da šef tudi opazi? Odgovor je bil odličen in spodbudil me je, da napišem tale članek.

Že dlje časa razmišljam kaj ustvarja razliko med uspešnimi in neuspešnimi ljudmi in ali je možno na območju Balkana in Slovenije uspeti samo, če ˝poznaš ljudi˝ ali pa nosiš značko ene od političnih strank?

rokovanje

Skozi raziskovanje za članek sem prišel do presenetljivega odkritja

Neuspešni ljudje imajo nekaj skupnega – bolj natančno sedem skupnih lastnosti oziroma sedem smrtnih, osebnostnih ali poslovnih grehov!

Sedaj ko imamo zbranih na kupu vseh ˝7 smrtnih grehov za uspeh˝, so se mi začele pojavljati slike ljudi, ki jih poznam ali srečam, gledam na internetu ali dnevnem časopisu. Verjamem, da vsak od nas pozna ljudi, ki imajo naslednje značilnosti:

  • OGOVARJAJO: smisel življenja je življenje drugih ljudi, ne glede na to kaj resnično vedo o njih.
  • PRIPRAVLJENI SO OBSODITI VSE in VSAKEGA: vsi so krivi in vsi so enaki, ne glede na dejstva in okoliščine.
  • NEGATIVNE in JAMRAJOČE: osebe, ki jih moti vse in vsak, še najbolj uspeh drugih.
  • PRIPRAVLJENI na OBŽALOVANJE: ne glede na to vedno obstaja utemeljen vzrok in razlog za obžalovanje in pomilovanje.
  • LJUBIJO LAŽI in OBREKOVANJE: pogosto govorijo o ljudeh in dogodkih, ki ne poznajo in kjer jih ni bilo zraven, ampak to jih nikakor ne moti, da imajo svoje mnenje in stališče, čeprav je neutemeljeno.
  • VEDNO IMAJO PRIPRAVLJENE IZGOVORE: lažje si je izmisliti opravičilo in izgovor kot nekaj narediti ali spremeniti.
  • VEDNO IMAJO PRAV in VSE VEDO: največji greh in napaka od vseh je nevarna kombinacija polovičnih dejstev in osebnega mnenja, ki postane stališče in princip obnašanja.

ogovarjanje

Ali poznate nekoga, ki ima vse opisane značilnosti?

Verjamem in sem 100% prepričan, da vsi poznamo kogarkoli, ki ima nekatere od teh značilnosti ali pa bomo spoznali sami sebe v nekaterih, ampak kombinacija vseh je katastrofalna za poslovanje, družbo v celoti in naše življenje. Recesija je bila sprožilec za večino teh ljudskih značilnosti in pričakovano je, da imamo negativna stališča ter obžalujemo situacijo na tržišču in življenju nasploh! Zdi se mi, da je recesija, ki je začela 2008 leta, že od 2012 leta dalje pripeljala do kolektivne depresije ki traja še danes.

Kako to spremeniti?

Kot obstaja dobro in slabo, tako obstajajo tudi dobre značilnosti ljudskega obnašanja in lastnosti, ki nam lahko omogočijo boljše poslovanje in boljše življenje kot vzrok tega.

CELOVITOST: pravijo da ljudje z dobrim namenom dajejo obljube, na drugi strani ljudje s pravim karakterjem te obljube izpolnjujejo.

POŠTENOST: tole je zelo težka kategorija, saj vsak zase lahko definira pomen poštenosti, ampak, če poslujete in živite tako, da je vedno končni izhod win – win za obe strani, to lahko imenujete poštenim poslom in življenjem nasploh.

AVTENTIČNOST: Bodite svoji, razen če ste lahko Batman, potem bodite Batman. Bodite samosvoji in avtentični, obnašajte se kakor želite in počnite tisto, kar imate radi in ste zaradi tega srečna oseba, rezultat bo zagotovo prišel.

DOBRODUŠNOST: ljubite svet, ljubite ljudi, ki vas obkrožajo. Ni nič slabega, če vsem okrog vas, ne glede na videz, spol, barvo kože, vero, narodnost,… želite dobro ali vsaj ne želite nič slabega in jih pustite pri miru.

Moja misija je, da vas navdihujem, motiviram in izobražujem, da vas spravim k razmišljanju, spraševanju in iskanju rešitev, da vam dam podporo na tej poti, da boste našli tisto kar vas dela srečne ter da vam pokažem enostavne tehnike in načine s pomočjo katerih lahko dosežete življenjski standard, ki si ga zaslužite in želite.

Želim vam SREČNO in USPEŠNO 2015 leto!

Bodi vzor in sprememba! Vsak dan naredi korak več.