90 dnevni izziv in načrt za uresničitev vaših ciljev

Poznate 90 dnevni izziv? Kdo se mi pridruži v 90-dnevnem izzivu – kdo želi izboljšati rezultate? Ali ste zadovoljni s svojo trenutno produktivnostjo?

Če niste, berite naprej, kajti 90-dnevni izziv vam bo spremenil življenje, poslovne načrte in rezultate, zato lahko spremembo opazite že danes. Tisti, edini dejavnik, ki je prispeval največ k moji produktivnosti je 90-dnevni izziv postavljanja ciljev. Če ne dokončam vse, kar naj bi, pride do dveh razlogov: pomanjkanje jasnosti in dnevno razbitega fokusa.

Jasnost prihaja skozi zelo natančno določene in razumljive usmeritve za naslednjih 90 dni. To je težko dobiti, če nimate določenih ciljev za dve in pet let v naprej. Dejstvo je, da je še težje dobiti jasnost o namenu in naši viziji. Ravno 90-dnevni izziv nam daje jasnost po poti, ki je že bila osvetljena pred nami.

90-dnevni-izziv

Fokus je tisto, kar nam omogoča, da smo produktivni v vsakem trenutku. To enostavno za mene pomeni, da vem, kako naj preživim čas danes. 90-dnevni izziv nas bo popeljal v zanimivo potovanje skozi namen in vizijo, ki nam omogoča osebnostno in poslovno rast.

Spreminjanje življenja, poslovnih rezultatov in postavljanje načrtov za uresničitev ciljev!

Če ste prvič v 90-dnevnem izzivu, potem želim deliti z vami preprost model, ki ga lahko uporabite, da bi začeli. Rad bi vas spodbudil, če je to sploh mogoče, da bi našli na dan uro (morda celo dve ali več), da bi se umaknili stran in vzpostavili 90-dnevni izziv in načrt za uresničitev vaših ciljev.

Korak 1: Zbežite stran od rutine, cone udobja in navad k novim mislim, načrtom in akcijam

Nekaj razlogov, zakaj ljubim 90-dnevni izziv in postopek določanja ciljev je priložnost, da si vzamem premor in začnem znova.

Ste že ugotovili, da se vse hitro spreminja?

Naše velike razdalje, poslovni in osebni cilji so nenadoma tukaj.

Tisti, ki se gibljemo naprej storimo naslednje: ocenimo trenutno situacijo in jo ovrednotimo, šele nato mislimo in načrtujemo 90-dnevni izziv. Pri tem vam bo pomagalo naslednjih nekaj vprašanj:

  • Ali je tisto kar sem počel zdaj dalo rezultate, ki sem želel ali želela?
  • Glede na dogajanje v zadnjih 90 dneh, je nekaj, kjer bi bilo dobro posvetiti več pozornosti?
  • Kaj deluje in je potrebno storiti več?
  • Kaj ne deluje in nikakor ni potrebno početi še naprej?
  • Kje je ovira v mojem poslu ali osebnem življenju?
  1. Ocenite – Poglejte v vaš koledar v zadnjih treh mesecih. Ali ste porabili vaš čas na ustreznih področjih? Poglejte v vaše računovodske evidence za zadnjih nekaj mesecev. Ali ste porabili vaš denar na področjih, ki podpirajo vaše cilje?
  2. Mislite – Pogosto smo tako zasedeni, zato si nikoli ne vzamemo čas, da bi samo misliti. To je neverjetno, kako odgovori pridejo k nam, ko pustimo prostor za razmišljanje. Všeč mi je tudi, da na glas razmišljam in na tabli rišem moje misli.
  3. Načrtujte – Ko ste ocenili zadnjo četrtino in dali prostor za razmišljanje, sedaj lahko načrtujete 90-dnevni izziv.

damir JUNUZOVIĆ 2

Korak 2: Vzpostavite vaš 90-dnevni izziv in načrt

Če ste šele začeli z določitvijo 90-dnevnega izziva in ciljev, potem zastavite 3 do 5 ciljev za 90-dnevni izziv. Vsekakor izberite manj kot pet ciljev.

Ko sem prvič začel 90-dnevni izziv, sem izbral več kot 10 ciljev! Moje početje je bilo preveč ambiciozno za 90-dnevni izziv. Priporočam vam, da zastavite 3 do 5 ciljev. Prav tako se prepričajte, da so cilji realni, merljivi in uresničljivi. Z drugimi besedami, da dosežemo želene rezultate se prisilimo k akciji.. Moji cilji gredo takoj na tablo, tako da jih vidim vsak dan.

Vsak cilj merite in spremljajte rezultate in spremembe. Le tako boste vedeli kaj ste že naredili in kaj je še potrebno narediti. Vse ideje si zapisujte in preizkusite koliko so primerne za 90-dnevni izziv in uresničitev ciljev. Vsak dan spremljam rezultate, učinek in naredim inventuro. Tako se zavedam in vem kaj je potrebno narediti naslednji dan, da uresničim cilje.

Sam sem si zastavil 3 poslovne cilje in 1 osebnega, ki je povezan z zdravjem oziroma telesno aktivnostjo.

Korak 3: Prve ure vsakega delovnega dne izkoristite za vaš 90-dnevni izziv

Sam bom vsak delovni dan začel prvo z 90-dnevnim izzivom in šele nato nadaljeval z rednimi obveznostmi. Delovni dan nikakor ne bom začel z pregledovanjem socialnih omrežij in elektronske pošte.

Tako bom ostal usmerjen v zastavljene cilje in ne v cilje drugih ljudi. V času izvajanja 90-dnevnega izziva bom odklopil vse motnje, kot so: socialna omrežja, elektronska pošta, telefon in celo uro bom umaknil. Vse kar potrebujem in uporabljam za nadzor časa je peščena ura. Nekoč sem si kupil peščeno uro, ki je nastavljena na 60 minut in je neverjetna.

Pravzaprav peščena ura mi omogoča svobodo in uresničitev ciljev!

pescena-ura

Seveda to ne pomeni, da bom izklopil telefon če je moj cilj povečati prodajo. Pomeni, da bom vsak dan vzel telefon v roko in opravil zastavljeno število načrtovanih klicev.

Korak 4: Akcija, akcija, akcija in akcija

Samo akcija prinese uspeh in rezultate! Presenečeni boste kaj vse lahko dosežete v 90-dnevnem izzivu, če imate jasne cilje in fokus. Zdaj sledite vaši dnevni strategiji in zagotovo vam bo uspelo. Seveda mi vse skupaj ne bi uspelo izpeljati brez orodij, znanj in strategij, ki so sedaj del mene.

Kaj pa vi? Ali vam je uspelo izboljšati produktivnost? Kaj vas ovira?

Bodi vzor in sprememba! Vsak dan naredi korak več.