Beseda, ki ubija načrte, želje, sanje, cilje

Verjetno ste že pomislili, da govorim o besedi ˝NE˝ in izpeljankah besede ˝NE˝, kot na primer: ne moreš, tole ni zatene smešne bošnehaj,…

Popolnoma bom iskren in odprt do vas, beseda o kateri govorim in ki ubija nikakor ni ˝NE˝ in njene izpeljanke, govorim o besedi ˝ampak˝! Da, beseda ˝ampak˝ je vzrok in glavni krivec zakaj določene zadeve še nismo naredili. Beseda ˝ampak˝ je odlična oziroma idealna za začetek izgovarjanja in odlašanja, zakaj nekaj sploh nismo še naredili in začeli delati ter usoden faktor, ki ubija naše načrte, želje, sanje in cilje.

– potrebno je narediti določeno nalogo / opravilo, ampak pred tem;

– prenehal bi kaditi, ampak kako potem;

– redno bom telovadil/a, ampak moram urediti;

– nebom se jezil/a, ampak kadar moram;

– bi šli na izlet, ampak zunaj dežuje.

Bodite tudi pozorni na besede kot so: ˝če˝, ˝toda˝, ˝saj˝, ˝ali˝,… So nevarne in ubijajo naše načrte, sanje, želje in cilje! Vse omenjene besede so sestavni del formule za ubijanje naše motivacije, ki nam pomaga pri uresničevanju načrtov, sanj, želj in ciljev, kajti te besede 100% uničujejo smisel in resničen pomen našega življenja.

govorenje besed

Mislite, da ste odporni na besede ˝ampak˝, ˝če˝, ˝toda˝, ˝saj˝, ˝ali˝?

Evo majhen test za vas in vašo odpornost 🙂

Poskusite naslednjih 15 minut 100% usmeriti k vašim načrtom, potrebam, željam, ciljem in sanjam, brez da bi pripeljali sebe ali koga drugega v nevarnost ter poskusite izmeriti koliko časa je minilo preden se vam je v misli prikradlo ˝v redu, ampak…….˝ in se je v vašo glavo prikradel nek izgovor ali opravičilo zakaj to ne boste naredili in zakaj trenutno ni primeren trenutek ali situacija oziroma nekaj tretjega, ki vas bo ustavilo pri načrtovanju, željah, sanjah in ciljih. Kaj se je prikradlo v vašo glavo?

Beseda ˝ampak˝ ni slaba ali kriva, predvsem je dobra, da naslednje dni, ki so pred vami koristno uporabite, ter se zaveste kolikokrat uporabite besedo ˝ampak˝, kot prehodni most do izgovora ali opravičila zakaj nečesa ne boste naredili in opravili in kako pogosto po uporabi besede ˝ampak˝ zadeve začnejo strmo drseti navzdol.

Brez nadaljevanja, ampak vam resnično želim uspešen test in zavest pri uporabi besede ˝ampak˝, ki ima neverjeten vpliv na naša življenja.

Bodi vzor in sprememba! Vsak dan naredi korak več.