Samo 4 besede, ki ustavljajo vsako kreganje

 

Ne govorim o kratkem in sladkem ˝ljubim te˝, niti o raziskovalskih trikih, ki ji predlagajo strokovnjaki ampak o izkušnji ene ženske, ki je štiri čarobne besede dodala v stresne dneve in zvezo z možem pripeljala do perfektnega odnosa.

Korin Miller je britanska blogerka, ki se je odločila s svojimi oboževalci deliti eno neverjetno izkušnjo, ki ji je v zvezo prinesla harmonijo in srečo. Namreč, Korin dela v velikem podjetju, v oddelku za človeške odnose in je njena služba sestavljena ter osnovana na psihološkem pristopu delavcem, za vse to pa je vzrok harmonija na delovnem mestu.

Korin je povsem mimogrede uporabila eno frazo v družinski razpravi in dojela kako je odkrila nekaj neverjetnega, nekaj kar ji je pomagalo, da majhne vsakodnevne razprave, ki nastanejo zaradi stresa, spremeni v zdravo in mirno komunikacijo. Namreč, njen mož Chriss opravlja zelo stresno delo ter nato svoje frustracije iz službe pogosto začne prazniti kar doma. Skozi eno razpravo, v kateri se je razdražen pritoževal na situacijo v pisarni ter zaradi nervoze dvignil glas na soprogo, ona ni želela nadaljevati razprave, ki se lahko zelo hitro spremeni v kreganje, ampak ga je enostavno vprašala: ˝Kako ti lahko pomagam?˝.

pomaganje

4 besede, ki ustavijo vsako kreganje

Po izgovorjenih besedah se je Chriss nemudoma ustavil in se sprostil ter se nato opravičil za svoje obnašanje in obljubil, da ne bo več nosil napetosti iz službe družini domov…

Popolnoma navdušena s situacijo, Korin se je odločila uporabiti frazo vsakokrat kadar občuti kako situacija izmika izven kontrole. Na njeno veliko presenečenje je čarobni stavek vsakokrat uspešno umiril situacijo in emocije. Svoje izkušnje je nemudoma delila prijateljicam, sodelavkam in sodelavcem ter pozneje tudi oboževalkam in oboževalcem, ki so tudi imeli odlične izkušnje.

No, kaj je tako čarobno v tej enostavni in malček ˝dolgočasni˝ frazi? Odgovor je pravzaprav zelo enostaven, namreč štiri čarobne besede opisujejo vse kar je potrebno, da partnerju pokažete, da vam je mar. S tem boste pokazali, da se zavedate skozi kaj prehaja vaš partner, kako ste polni razumevanja in skrbi ter, da razumete situacijo in boste partnerju v podporo skozi resnično težko obdobje.

Kadar se naslednjič v vajinem odnosu zakuha situacija, poskusite se  umiriti, počakajte nekaj sekund in se nato  spomnite na štiri čarobne besede ˝Kako ti lahko pomagam?˝, ali pa kakšno drugo kombinacijo besed, ki je vam bližje. Štiri čarobne besede, ki ustavijo vsako kreganje ali razpravo lahko uporabite čisto povsod in v vsaki situaciji, na primer v službi, šoli ali pa pri vaših strankah.

Bodi vzor in sprememba! Vsak dan naredi korak več.